asian_fusio_as_creation20200811141000.webp

Behang met Japanse of Aziatische prints

Wie van Japanse interieurs houdt, kan zijn hart ophalen als het om de muren van je woning gaat. Met bijna niets kun je zo’n duidelijke Oosterse stijl neerzetten als met een sprekende wand.

Of je nu besluit te gaan verven of behangen, er zijn wat tips en trucs die je helpen om het ideale Japanse design te vinden. De Japanse woonstijl is minimalistisch. Maar waarom eigenlijk? 

Een ruimtelijk, minimalistisch interieur oogt met een paar simpele details meteen Oosters. Zo kun je een brede wand zonder ramen behangen met zacht zwevende grijs/witte wolken bijvoorbeeld, of met een veld van licht wuivend bamboe, waardoor je het gevoel van buiten, naar binnen trekt. 

De typische kleuren van Japans design zijn neutraal zwart, antraciet, donkerbruin en wit. Kleur wordt meestal alleen als accent ingezet. Dat betekent echter niet dat je niet op één korte wand kunt knallen met die ene accentkleur.

Denk aan een zeegroene wand met dieproze bloesem. Of verf die wand levendig met een matte kalkverf in kardinaalrood, en werk af met goudglans… (Kies liever voor goud dan voor zilver in deze stijl.)

Aziatische woonstijlen kenmerken zich ook door textuur en vlakverdeling. Veel behang-dessins spelen hier ingenieus op in, door binnen eenzelfde kleur te werken met structuur, en op die manier vlakverdeling - en dus levendigheid - te creëren. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
13:00
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
gesloten
17:30
17:30
17:30
17:30
17:30
16:00

Jouw Decokay