wijzonol_lichteverf_wit20200306143422.webp

Klein behuisd, op de muur

Lichte wanden, rustige patronen en plinten in dezelfde tint. Dat is het devies om kleine ruimtes optisch groter te laten aanvoelen. Maar er is meer! Ook wanneer je klein behuisd bent, kun je combineren met donkere kleuren op de muur.

Iedereen weet wel dat witte muren een vertrek lichter maken en daardoor ruimer. Maar daarvoor hoef je heus niet alleen RAL9010 te gebruiken (de kleur die als zuiver wit wordt gezien). Wit is er in veel varianten. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld roomwit, ivoorwit, kiezelwit, sneeuwwit of bloesemwit. Je creëert een prachtig, rustig resultaat met zo’n witte basis. 

Wie toch wat meer variatie wil, kan gerust een wand voorzien van een licht behang, bijvoorbeeld in pasteltint, of juist in grijs of groenige kleuren. Kies geometrische patronen, of een elegant botanisch dessin bijvoorbeeld. Een ‘zwaar’ barok patroon in een donkere kleur zal de ruimte al snel kleiner doen lijken. Toch is het ook goed mogelijk één wand in een donkere kleur te verven. Je kiest hiervoor het best de muur waar het meeste daglicht op valt. En hoe glanzender de muur, hoe drukker hij aandoet. Voor kleine huizen is matte muurverf daarom aan te raden.

Dan zijn er nog meer trucs voor ‘kleingrondbezitters’. Denk eens aan een mooie spiegel aan de wand. Of vergroot de ruimte door het plaatsen van een schuifpui of glazen deur. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
13:00
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
gesloten
17:30
17:30
17:30
17:30
17:30
16:00

Jouw Decokay