vinyl_decokay_design20200506142403.webp

Een Deense woonstijl, op de vloer

In de Deense woonstijl zijn lichte tinten en blank hout de basisingrediënten. Zo houden de Denen hun interieurs licht en toch warm. De vloeren zijn, hoe kan het ook anders, veelal van licht hout. 

Hout is onlosmakelijk verbonden aan een Deens interieur. Het geeft, zeker in combinatie met het vele wit van deze stijl, een warm en behaaglijk gevoel. Bovendien is een houten vloer duurzaam, en dat staat bij de Denen hoog in het vaandel. Ook hun verbinding met de natuur, die overal om hen heen is, heeft hiermee te maken. Houten vloerplanken van licht eik, of witgeschilderde vloerdelen zijn daarom vaste prik in een Deense woning. 

Wil je wel die sfeer maar zoek je toch een praktisch alternatief voor een houten vloer, dan zijn er nog genoeg mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan pvc, dat vochtbestendig is en bijna niet van echt hout te onderscheiden. Zo’n pvc vloer is verkrijgbaar in vergrijsde tinten, licht eiken of een whitewash effect. Je kunt kiezen voor rechte vloerplanken of juist een visgraatmotief. Een goede laminaatvloer van hoge kwaliteit doet in uitstraling ook niet onder voor een massief houten vloer. 

Zelfs een vinyl vloer is tegenwoordig in een houtlook verkrijgbaar. Ook hier heb je de keuze uit rechte planken of een visgraatmotief. Vinyl is geschikt voor vochtige ruimtes en kan ook gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
13:00
09:00
09:00
09:00
09:00
09:00
gesloten
17:30
17:30
17:30
17:30
17:30
16:00

Jouw Decokay